Hlásíme, že Korozluky a Sedlec jsou opět čisté!

10.04.2022 11:50

Korozluky a Sedlce se připojily k celorepublikové akci Ukliďme Česko 2022. V sobotu 9.2.2022 jsme se sešli v silné sestavě, abychom po zimě uklidili naši obec! Počasí nám nakonec dopřálo sluníčko a my jsme tak společně posbírali více jak 12 velkých pytlů nejrůznějších odpadků, zejména PET lahví, plechovek, skla a dalších odpadů, které nepatří do přírody.  Obec jako taková byla poměrně čistá, za což musíme pochválit všechny naše občany, kteří se starají o své okolí. Nesmíme zapomenout na naše pracovníky obce, kteří nám s tím průběžně rovněž pomáhají.

Největší nepořádek se nacházel na okrajových příjezdových komunikacích, kterými projíždějí občané okolních města a obcí nebo pracovníci/dodavatelé místních firem/areálů. Největší nepořádek byl:

  • u příjezdu do Sedlece před areálem býv. Pivovaru,
  • příjezdové cesty k velkoskladům v Sedleci
  • u cesty směrem na Bečov
  • podél hlavní silnice

Nežalujeme, ale hlásit se to musí. S majiteli těchto areálů budeme ve spolupráci s obcí iniciovat umístění odpadkových kontejnerů, které umožní jejich pracovníkům a návštěvníkům odpadky vyhazovat na místo tomu určené a né do přírody.  U silnice na Bečov by mohla pomoci informační cedule např. s nápisem „Odpadky patří do kontejneru, děkujeme“.  Poměrně i značné množství odpadů se našlo na cestě za zámkem směrem na Dobrčice a podél cest na Lom, zejména naproti zahrádkám. Zde by mohly cedule také pomoci.

Děkujeme všem, kteří se zapojili nebo nás podpořili v této aktivitě!  Děti to dokonce pojaly zábavnou formou, „kdo toho najde více“ . Užily si tak odpoledne na procházce. Získaly tím i přirozeně základy pro ochranu životního prostředí a zájem o své okolí!

Ještě jednou všem díky! Věřím, že z toho jste si všichni odnesli dobrý pocit a že nám zájem o naše okolí vydrží všem, i těm co včera nemohli, v průběhu celého roku!

Některé fotky z akce jsou ZDE

Vaše SKK Korozluky ve spolupráci s obcí Korozluky.          

 

Zpět